محل تبلیغات شما
عوامل مختلفي در مهاجرت روستاييان به شهر مؤثرند كه مي شود با برنامه ريزي دقيق آنها را كاهش داد اما در حال حاضر و با رويه ي كنوني در حال افزايش است. از جمله اين عوامل كه سير مهاجرت روستائيان را دوباره به جريان انداخته است مي توان به موارد زير اشاره كرد:

1 - اشتغال

اهالي روستاي ما كشاورزي پر رونقي ندارند و معمولا كشاورزي و دامداري توامان انجام مي دهند اما كمتر از سي درصد ساكنين روستا از اين طريق امرار معاش مي كنند .مابقي اهالي سواي آن دسته كه در روستا به كارهاي خدماتي مشغولند ؛ كارگري و عموما كار در هتلها و رستورانهاي شهرهاي بزرگ را برگزيده اند و معمولا در محل كارشان بدور از خانواده به سر مي برند . اين دوری از خانواده كه به خاطر شغل اشان پیش می آید، دليل اول مهاجرت آنهاست.

2 - سوخت

نبود گاز در روستا يكي ديگر از عوامل مهاجرت اهالي روستا است.مخصوصا حمل و نقل نفت در كوچه هاي ناهموار روستا هر كسي را از زندگي در روستا خسته مي كند.

3 - معابر

راههاي روستا ناهموار و خاكي اند . در فصول خشك به علت بادخيز بودن منطقه از گرد و خاك در عذابيم و در فصول تر سال گل و لاي باعث مشكل در عبور و مرور مي شود

4 - امنيت

امنیت روستا بد نیست .

5 - آموزش

برخي از اهالي كه مهاجرت مي كنند براي برخورداري فرزندانشان از تحصيل در مدارس شهر مهاجرت مي كنند زيرا كيفيت آموزش در روستا با شهر كاملا متفاوت است.

6 - فرهنگ عمومي

در ميان شهرنشينان برخورد مناسبي با اهالي روستا نمي شود مخصوصا در ادارات. هم با نگاه و هم با برخوردهايي كه در تعاملات روزمره و عادي پيش مي آيد.

مخصوصا اينكه روستاييان از اولين حقوق حاكميت بر مديريت جامعه روستايي خود نيز منع مي شوند!! و اجازه انتخاب مدير بر روستا را از آنها سلب مي كنند.

7 - ساير امكانات رفاهي

آب شرب بهداشتي و كافي ، درمانگاه، شبكه فاضلاب، كتابخانه مناسب و مجهز، اينترنت پر سرعت و. نيز از ساير عوامل مهاجرت در روستا هستند كه در نبود اين شرايط نمي توان كسي را به ماندند در روستا راغب كرد . اين شرايط باعث شده كه روستايي مهاجرت كند

 

اما چند روز پیش که در روستا بودم  با چند تا از جوانها در مورد علت مهاجرت خودمان از روستا را بحث کردیم و دلایل زیادی داشتیم و بعضی شان هم نظرشان این بود که اگر جوانان روستا با هم باشند شاید بتونند در خود روستا برای خودمان کار ایجاد کنیم مثلاً به جای کاشت گندم در زمینهای روستا نهال کاری کنیم  و کل زمینهای روستای گلشن را تبدیل به باغات میوه کنیم. ولی به نظر من  این کارهم فایده ای ندارد اولاً بودجه و زمان زیادی می خواد . که این کار غیر محال است دوم اینکه روستای گلشن در منطقه ای واقع است که امکان رشد درختان میوه با حجم زیاد در آن کم است بادهای نسبتاً شدیدی که معمولاً بعد از ظهر ها از طرف آذر بایجان و دریای خزر می وزد این امکان درختان تناور میوه محصول بالایی داشته باشد می گیرد . همچنین کوهستانی بودن منطقه روستا باعث  می شود که اکثر روزهای سال هوا سرد و یا خنک است و در این دما تنها گونه هایی از درختان امکان رشد دارند که با این شرایط سازگار باشد  با این اوصاف از لحاظ میزان رطوبت منطقه­ای نیمه­خشک محسوب می­شود و جای تعجّب نیست که با وجود سرما، باد زیاد و کم­آبی بگوییم باغات میوه­ی بزرگی در روستا وجود ندارد. امّا حیاط منزل هر خانه­ای مانند باغی بزرگ به نظر می­رسد و در هر یک چندین درخت میوه­ی مثمر و درختان غیرمثمر دیده می­شود. از جمله درختانی که در روستای گلشن در باغ­های کوچک و بزرگ منازل وجود دارد درختان میوه­ی سیب، گلابی، آلوچه، زردآلو، گردو ، آلبالو و . و دیگر درختان غیرمثمر مانند انواع بید همچنین بوته­های گل سرخ و گونه­های مختلف آن که به زیبایی منازل روستایی می­افزاید. محصولات باغی روستا معمولاً به مصرف خود اهالی هم نمی رسه و امکان فروش به دلیل کم­بودن محصول را ندارد. در مقابل هر کس در حیاط خود، بخشی را به سبزی­کاری اختصاص داده است. و در حد مصارف خودشان و تنها در چند ماه از سال قابل برداشت است. شاید هم یکی از دلایلی که چنین امری یعنی تولید انبوه صیفی­جات رونق نگرفته این باشد که بازاری برای چنین محصولاتی در روستا وجود ندارد اما طبیعت­دوستی اهالی از آنجا معلوم است که در یک فضای کوچکی مثل حیاط منزل چندین گونه درخت را در کنار هم می­کارند و نگهداری می­کنند و کاری می­کنند که هیچ­جای حیاط بدون استفاده نماند و از شادابی طبیعت درختان در حیاط خودشان کمال استفاده را می­کنند.

زن شکاک برای شوهرش دستگاه جی پی اس و میکروفون کار گذاشت

آداب و رسوم: ختنه سوران در روستای گلشن

چاه هولناک، قاتل سه برادر

روستا ,مي ,مهاجرت ,كه ,درختان ,هم ,در روستا ,و در ,مي كنند ,که در ,عوامل مهاجرت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتابخانه عمومی امام صادق(ع) اندان